Goudsmid Deventer

Wat doet nu precies een goudsmid?

Een goudsmid is een metaalbewerker die zich heeft gespecialiseerd in het maken van juwelen en andere sier- en kunstvoorwerpen.
Veel mensen denken dat een goudsmid alleen met goud werkt. Maar dat is niet waar. Een goudsmid is iemand die sieraden maakt van allerlei soorten materiaal.

Materialen die gebruikt worden door een Goudsmid

De meest voorkomende materialen die een goudsmid gebruikt zijn edelmetalen. Denk daarbij aan allerlei soorten goud, maar ook titanium, zirkonium, palladium en platina.
Er werd al gezegd, allerlei soorten goud en die zijn er.

Goudsmid, Lennart Lintenbrink

Lennart , gediplomeerd goudsmid, werkt het liefste met 18 karaats goud. Dit goud heeft een mooie warme kleur. Daarnaast werkt deze inventieve goudsmid ook met roodgoud, dat een prachtige rode gloed heeft en mooi combineert met bijvoorbeeld robijn. Voor heel strakke ontwerpen gebruikt hij graag witgoud. Lennart is als goudsmid werkzaam in Deventer.

Goudsmid, een écht beroep

Een goudsmid is een ambachtsman. In Nederland is er maar één opleiding, namelijk in Schoonhoven. Lennart heeft voor het behalen van zijn diploma Goudsmid een meesterproef moeten afleggen. Voor deze meesterproef heeft hij een prachtig collier, object ‘ Flexible Bridge’ gemaakt die in zijn atelier te bewonderen is. Met het behalen van het diploma goudsmid mocht Lennart zijn eigen meesterteken laten maken. Sinds een paar jaar is er in Nederland weer een gilde voor goudsmeden. Natuurlijk is Lennart, als goudsmid, lid van dit Gilde.

Goudsmid Deventer

Wat een goudsmid ook doet is het vermaken van verouderde sieraden tot een nieuw, draagbaar sieraad. Maar ook doet een goudsmid veel reparatiewerk. Is uw sieraad kapot, of bent u bijvoorbeeld een oorbel kwijt? Een goudsmid kan veel meer dan u zo op het eerste oog zou denken. Met een goed foto van het verloren sieraad kan er een replica gemaakt worden. Goudsmid Deventer staat klaar voor u!

Vindt u het leuk om mij te volgen?

U kunt mij volgen via Instagram en Facebook.

Vragen of
afspraak?

Wijziging openingstijden

Vanaf donderdag 4 juli ben ik op elke donderdag alleen op afspraak geopend. Dank u wel voor het begrip.

Met vriendelijke groet,

Lennart Lintenbrink