Over mij

/Over mij
Over mij2019-01-13T14:57:38+02:00

Mijn naam is Lennart Lintenbrink, gediplomeerd goudsmid en zilversmid. Op deze site ziet u een impressie van mijn werk, dat bestaat uit twee pijlers.

Als goudsmid vervaardig ik sieraden van goud of zilver, maar ook van bijvoorbeeld staal, titanium of andere metalen. Daarnaast maak ik als zilversmid objecten en gebruiksvoorwerpen zoals bestek, kandelaars of schalen.

Mijn inspiratie haal ik vooral uit herkenbare, geometrische figuren en mijn collectie kenmerkt zich door strakke, moderne lijnen met af en toe een knipoog. Het ‘wonder’ van goud- en zilversmeden zit voor mij in het creëren van een uniek, opvallend en bruikbaar stuk van (half-)edelmetaal, van de basis (het ontwerp en het ruwe materiaal) tot het eindproduct.

Naast het maken van een eigen collectie, werk ik in opdracht. U kunt bij mij een verouderd sieraad of voorwerp aanleveren dat in overleg kan worden aangepast, of omgesmolten om te dienen als materiaal voor een nieuw stuk. Uiteraard kunt u ook gewoon met uw eigen idee of wens naar mij toekomen; het ontwerpproces doorlopen we dan samen waarna het stuk van nieuw materiaal wordt gemaakt.

len-werkbank-kopie