Hoe kan ik mijn ringmaat bepalen?

Meet een bestaande ring

De meest eenvoudige manier is om de maat van een goed passende ring op te meten. U kunt dit doen door met een lineaal of schuifmaat de binnendiameter van de ring te meten.

Let op: een brede ring voelt strakker om de vinger. Meet daarom een ring die qua breedte overeenkomt met de ring die u wilt bestellen.

Meet de omtrek van de vinger

Een tweede manier om de ringmaat te meten, is door het opmeten van de omtrek van uw vinger. Dit kan met behulp van een lintje of een touwtje. Doe het lintje losjes om de vinger en meet daarna met een liniaal de lengte van het lintje. Nu kunt u in de onderstaande tabel de omtrek van de vinger opzoeken en koppelen aan de juiste binnendiameter en Europese ringmaat.

Ringmaat Opmeten 1

Belangrijke tips

De omvang van uw vingers verschilt op diverse momenten van de dag en wordt onder andere beïnvloed door temperatuur (kou, warmte) en omstandigheden (zwangerschap, hormonen en ziekte). Probeer uw vinger op te meten op een zo neutraal mogelijk moment en bij kamertemperatuur. 
Bent u van plan een brede ring te bestellen? Kies dan een ringmaat die een halve maat groter is dan uw gewoonlijke ringmaat. Brede ringen zitten namelijk strakker om uw vinger.

Nog twijfel of weet u de ringmaat niet? Geen paniek! Neem gerust contact met Lennart op, Hij helpt u graag verder.

Vragen of
afspraak?

Wijziging openingstijden

donderdag langs komen dit kan alleen op afspraak. Afspraak inplannen klik hier

Met vriendelijke groet,

Lennart Lintenbrink