Zegelring

Maak met de goudsmid uw persoonlijke ontwerp voor zegelringen met kwaliteit. Er zijn markante gravures van het familiewapen in de ring of edelsteen mogelijk.

Zegelringen op maat

Op zoek naar een zegelring met kwaliteit? Bespreek uw wensen met Lennart en maak samen uw persoonlijke ontwerp. Een kwalitatieve zegelring betekent voor Lennart dat de zegelringen massief zijn, hierdoor gaan de zegelringen langer dan één generatie mee! 
De zegelringen kunnen gemaakt worden van onder andere geelgoud, witgoud, roodgoud en zilver met goudlegeringen vanaf 14 karaat.  Er zijn ook ontwerpen voor gracieuze dameszegelringen mogelijk.

Gravures zegelringen

Gravures en zegelringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hieronder worden een aantal mogelijkheden van gravures van familiewapens en monogrammen beschreven:

Gravures in een edelsteen worden met de hand gemaakt. Het is een ongelofelijk precisiewerk. Leuk detail; familiewapens worden in spiegelbeeld in de steen gegraveerd,  zodat het familiewapen correct is afgebeeld in een afdruk van zegellak.

Gravures aan de bovenzijde van de ring worden doorgaans via lasergravures gemaakt. Een handgemaakt gravure behoort ook tot de mogelijkheden. 

Iets anders? Het is ook mogelijk een symbool of wapen meer in het oog springend weer te geven. Zoals het  voorbeeld van de zegelring met het wapen van Deventer

Edelsteen

Wilt u een gravure in een edelsteen? De gebruikelijke edelstenen zijn blauwlagensteen, groenlagensteen, carneool of zwarte onyx. Bespreek met Lennart het gebruik van andere soorten edelsteen, zoals heliotroop.

Hergebruik Sieraden

Gouden sieraden met een emotionele waarde kunnen worden verwerkt tot een nieuw sieraad. Er kan gekozen worden om het originele sieraad deels intact te laten of het materiaal geheel te laten omsmelten.

Kosten Zegelringen

Na de ontwerpfase kan Lennart een zorgvuldige schatting geven van de kostprijs van uw ring. Deze prijs is afhankelijk van de arbeidsuren, het gewicht van het edelmetaal, de gravure en de edelsteen. 

Vindt u het leuk om Lennart te volgen?

Volg Lennart via Instagram en Facebook.

Vragen of
afspraak?